Växa – inte lyda!

Nu är min nya bok Växa – inte lyda på väg ut i bokhandeln! Den här veckan eller nästa bör den ligga på diskarna. Och redan nu kan den köpas via internetbokhandlarna. Inklusive frakt kostar den på Bokus 180 kr och på adLibris 183 kr.

”Hustavlan” med mina åtta råd – ett slags barnmanifest i all anspråkslöshet – finns på insidan av omslaget och kan alltså sättas upp som en affisch på väggen! En läcker lösning, tycker jag.

Bokens innehåll är kontroversiellt – alla kommer inte att hålla med mig. Jag öppnar därför nu min blogg för en diskussion om bokens innehåll. Men jag uppskattar förstås om den som tycker till har läst boken först – det blir roligare då! Välkomna att diskutera i den här tråden! Och för säkerhets skull – det är sakfrågorna som är öppna för diskussion. Inlägg med personangrepp eller kränkande tillmälen publiceras inte.

15 reaktion på “Växa – inte lyda!

 1. Var så säker, jag kommer att köpa och läsa Växa omedelbart, när jag får tag i den. Kommer att lämna, mitt tyckande, här till dej med spänning.

 2. Jag har redan beställt den. Under gårdagen slog min blogg rekord i antal besökare just efter att jag inledde med tankarna från din föreläsning i Ronneby,. Kul och Spännande!
  Ser fram emot att få läsa din bok.

  Micke

 3. Åh, vad spännande! Jag ska på Författarträff med dig på Löddeköpinge bibliotek den 14 april…tänkte att du eventuellt sålde boken där då? När jag har läst den kommer jag iaf att gå ut på din blogg och vara med i diskussionen, helt klart!
  Ser med nöje framemot författarträffen den 14.
  Hälsar Samantha

  • Hej Samantha, jag brukar aldrig sälja böcker när jag pratar, det känns inte bra för mig. Men om du redan köpt boken – ta med den så signerar jag den gärna!/Lars

 4. Hej Lars!
  Den är beställd! Visst tog den också upp Anna Wahlgrens SHNmetod? Jag älskade ”lotsa barn” och ser fram emot att läsa även denna bok.

  • Hej Malin, ja det finns ett avsnitt om SHN i boken. Hör gärna av dig igen när du läst!/Lars

 5. Jag har börjat läsa boken nu, men det tar tid för mig att läsa då det är svårt att få tid. Men det är bara bra, då sjunker det in bättre : )
  Hustavlan är såklart uppsatt hemma nu : )

 6. Boken är underbar, väcker många tankar och manar till reflektion. Jag har nu barn i ”andra kullen” (20 år efter den första ”kullen”) och kan konstatera att min syn på fostran och växande som mognat fram genom åren bekräftas på många sätt i din bok. Tack!

 7. Hej!
  Har läst boken och gillade den! Jag är också ”fan” av Jesper Juul och era tankar vidrör ju varandra.
  Jag har provat ”metoder” på mitt första barn, ingen blev lycklig av det och det löste sig på hennes eget initiativ något halvår senare.
  Jag skulle gärna få mer råd och tips kring ilska och viljestyrka. Mitt yngsta barn (2 år gammal) får fruktansvärda utbrott då det varken går att prata, trösta eller närma sig henne. Har provat gemensam timeout där hon och jag stänger in oss med snutten och pratar men det funkar inte alltid.
  Har du skrivit fler böcker på detta tema? Vi har ibland svårt att hantera henne och det tär på familjen.
  Mvh
  Elin (en slags släkting till dig på långt håll faktiskt :-))

  • Hej Elin,
   har du läst Lotsa barn? Där tar jag upp en del av det du skriver om. Boken finns i nyutgåva, och du kan beställa den via någon av interbokhandlarna./Lars

 8. Hej Lars – har börjat läsa Växa – inte lyda och tycker så mycket om den. Men undrar – dina åtta råd, finns dom som länk någonstans? Skulle vilja skicka ut dom till mina facebookvänner och dom ryms inte i ett inlägg.

  Vänliga hälsningar Ingegerd Gavelin, Sundsvall

  • Hej Ingegerd! Roligt att du tycker om boken! Nej, hustavlan finns bara i själva boken, och tills vidare vill jag nog ha det så. Några av råden kan bli lite kryptiska om man inte sätter in dem i sitt sammanhang, t ex rådet om kojan och storstenen! Och det finns ju förklarat i boken. Jag har just fått katalogen med Norstedts höstutgivning och ser att du också kommer med en föräldrabok, Att möta sitt barn – och sig själv! Vad roligt! Ser verkligen fram emot att få läsa den! Titeln påminner ju lite om min tidigare bok Se barnet, se dig själv! Det bjuder jag gärna på. Du tar resonemanget ett steg längre. Det handlar ju inte bara om att se – utan om att verkligen mötas!/Lars

 9. Ok, då vet jag – men menar du också att råden inte ska spridas utan boken? Har den med här i Timrå ikväll, ska träffa tre mammor och prata med dem om Barn i Föräldrars Fokus (en Rädda Barnen-modell) efter separation. Får se hur jag gör. Jg tror inte de kan missförstås utan boken och jag ska slå ett slag för boken också. Men lämnar inte ut råden i fortsättningen.

  Vet du, jag har missat Se barnet, se dig själv! Du är så flitig så jag hinner inte med. Och Per Johansson, vår gemensamme redaktör, har inget sagt…. Nu får det vara så, det är nog inte till nackdel för nån av oss, och jag har verkligen inte försökt åka snålskjuts. Min bok handlar mer om föräldraskap än om barn och grundar sig på mina erfarenheter från vår Föräldramottagning.

  Tack för allt gott du skriver! Ingegerd

  • Nej, jag tror också att våra böcker snarast stärker varandra, och om någon lägger märke till titel-likheten är det bara lite roligt, tycker jag. Självklart får du sprida mina åtta råd hur mycket som helst – jag uttryckte mig nog otydligt. Flera tidningar har återgett dem i sin helhet i anslutning till intervjuer med mig, och det är helt okej – jag vill absolut inte göra dem märkvärdiga på något sätt. Men jag har själv inte velat göra någon digitalversion av dem, eftersom jag ändå vill uppmuntra så många som möjligt att läsa boken i sin helhet – och få hustavlan på köpet! /Lars

 10. Pingback: Boklycka « Lattemuggens Blogg

Kommentarer inaktiverade.