I söndags medverkade jag i Filosofiska rummet i radions P1. Den här gången handlade3321050_640_360 programmet om boktips inför sommaren. Samtalet leddes av Lars Mogensen, och vi som skulle tipsa syns på bilden här intill. Från vänster jag själv, Karin Malmström, Bo Isenberg och Cathrine Felix (bilden tagen av Thomas Lunderquist, programmets producent). Du kan lyssna på programmet via länken här nedan. Där kan du också se vilka böcker vi tipsar om.

Ethics-in-Light-of-Childhood-coverJag valde att berätta om John Walls Ethics in Light of Childhood. Det är i den här boken han myntar begreppet ”childism”, som jag skrev om här och som jag säkert återkommer till. För mig har Walls bok känts som en bekräftelse samtidigt som den gett mig material för att tänka vidare kring de här intressanta frågorna, som har med vår barnsyn att göra.

 

Filosofiska rummet 22 juni 2014