Det blå arkivetÄr inne i en intensiv arbetsperiod. Och så är det väl för många av oss så här års. Allhelgonahelgen står för dörren. Min bok Det blå arkivet  – liten bok om liv och död berör helgens tema. För en vecka sedan talade jag om boken vid ett arrangemang i Dalby med biblioteket och Dalby församling som värdar. På lördag ska jag besöka Oslo domkyrka och i kryptan där ha ett samtal om boken med prästen Elisabeth Thorsen. På söndag, Alla själars dag, ska jag ha ett liknande samtal i Göteborgs domkyrka med komminister Ylva Leitzinger. Och jag har också fått förtroendet att gästpredika under själva mässan.

Annars upptas min tid just nu mest av ett annat relationsrevolutionen_omslag.inddprojekt: Tillsammans med några vänner och kolleger försöker vi snabbt få till stånd en enkel handbok om barn på flykt, i första hand tänkt för volontärer och nyanställd personal vid till exempel mottagningscentraler och transitboenden. Många som arbetar där visar ett fantastiskt engagemang för uppgiften men saknar ibland både utbildning och erfarenhet av att möta barn i kris. Unicef Sverige producerar boken.

Och i början av januari kommer så min nya bok ut på Norstedts förlag: Relationsrevolutionen – om mötet mellan barn och vuxna. Mer om den inom kort. Jag är förstås jättespänd inför hur den kommer att tas emot. Förhandsintresset verkar i alla fall vara stort!