Nu händer det en del med anledning av det brev vi sände till regeringen. Reaktionerna har fått mig att tänka på en påse Gott&Blandat. Till det goda hör ett utförligt svar från Maria Ferm, Miljöpartiets flyktingpolitiska talesperson tillsammans med det samtal Magnus Kihlbom och jag sedan fick ha med henne och Ylva Sjölin, politisk sekreterare. Vi hade inte alltid samma uppfattning, men det var ett gott och klargörande samtal.

Vi har också fått ett utförligt svar från Liberalerna, där brevskrivarna, Barbro Westerholm och Christina Örnebjär, verkligen bemödat sig om att svara på just de frågor vi ställde. Också Ulf Bjereld från Socialdemokrater för tro och solidaritet har hört av sig i positiva ordalag.

En betydligt mer syrlig karamell kom från  Nya Moderaterna, som i ett kort brev utan personlig underskrift bara hänvisar till en tidigare partimotion.

Om allt detta kan ni som är intresserade läsa mer genom att klicka på länkarna här nedan. Vi hoppas på fler goda samtal. Och så väntar vi, alltmer otåligt, på regeringens skriftliga svar till oss 175 undertecknare. Det var ju till regeringen det ursprungliga brevet ställdes och i mitt samtal med Morgan Johansson utlovade han ett väl genomarbetat svar. Så det får väl ta sin tid. Men det har gått mer än sex veckor sedan vi sände brevet …

Och så var det Juluppropet: I mitt förra inlägg uttryckte jag förhoppningen att det skulle få mer än 50 000 underskrifter. När nu en dag återstår för undertecknande är det målet uppfyllt med råge. När detta skrivs har 54 789 undertecknat!

Lägesrapport 20170130

Samtal med Maria Ferm och Ylva Sjölin 20170125

Svar från Liberalerna 20170130