Tvättstugeblues – mellanspel

Jag tvättar idag. Älskar att gå ner i kvarterets gemensamma tvättstuga. För att upptäcka 20170227_111159att torkskåpet inte vill starta. För vilken gång i ordningen? Djupt andetag, fram med mobilen, samtal till LKF. Så upp med skylten: Maskinen felanmäld. Blir mycket jobb för torktumlaren idag. Och en del tvätt får väl hänga i vardagsrummet. Jag har varit med förr och har en ställning för det.

Allt ordnar sig. På vägen tillbaka över gården blir jag stående vid den lilla rabatten innanför kantstenen. Kolla! Behövs mer än så? För att påminna mig om att något alltid spirar under snön. Trots vardagsbekymmer och världens alla kriser.

Tänk ändå att få vara med om en vår igen! Stanna upp i förundran inför det som knoppas bland fjolårslöv. Medan tvätten blir ren.

Jag har skrivit om min tvättstuga tidigare – läs här. Så det här var ett kort mellanspel. Blir kanske en trudelutt till vad det lider!