Life with children

Min förra bloggnotis handlade om föräldrasajten Life with Kids. Den som kommer här handlar om boken Life with children!

1983 utkom min bok Leva med barn. Jag har skrivit om hur boken boken kom till och om vad som hände sedan här. Kort sammanfattat:

Boken gavs ursprungligen ut av Socialstyrelsen. Sedan tog Folkhälsoinstitutet över. Nu ges boken ut av Gothia Fortbildning.

Under de första 24 åren stod jag ensam som bokens författare. År 2007 klevLife with Children min vän och kollega Marie Köhler in som medförfattare. Och 2013 lämnade jag över boken helt till Marie – tillsammans med Johanna Tell och Antonia Reuter. Ett starkt team som har skött om boken på ett alldeles utmärkt sätt!

År 1987 kom den första översättningen av boken, till norska. Det var det norska Helsedirektoratet som nu gav ut boken med titeln Leve med barn: en bok om små barns helse og utvikling. Jag har ett fint minne av releasen i Oslo. Jag var föräldraledig då med Nora. Hon var 10 månader när jag tog henne med på flyget från Umeå till Oslo. Arrangörerna hade bokat ett dubbelrum åt oss, och jag kan fortfarande se hotellreceptionistens min framför mig när vi dök upp och hon till slut förstod att det inte fanns någon mamma med på resan! Så fick jag sedan vid releasen tillfälle att tala om den svenska föräldraförsäkringen. Pappaledighet var ingen vanlighet i Norge på den tiden.

I år fyller Leva med barn 35 år. Och nu har den äntligen kommit ut på engelska. Det var något jag aldrig lyckades få till stånd under mina år med boken. Marie, Johanna och Antonia har lyckats bättre. Stort Grattis! För så fin den blev!

Kanske en utgåva på arabiska blir nästa steg?