Idag kom två av mina barnbarn, Jalou och Florian, på besök för att sjunga julsånger med morfar. Barnens mamma Nora, pappa Karol och moster Signe var också med. En sådan liten sångstund mitt i julbrådskan hör till traditionerna i vår familj.

Men den här gången blev det lite annorlunda. Nora överräckte nämligen en flaska alkoholfritt bubbel med orden: ”Men så måste vi ju ha lite release också, även om vi inte är så många idag!”

Releasen gäller min bok Glöd och visdom: mina vägvisare för barnets rättigheter. Boken kommer egentligen inte ut förrän den 10 januari, men jag har fått mina författarexemplar lagom till jul. Det finns lite att läsa om boken på förlaget Norstedts hemsida, och man kan redan nu lägga in en bevakning av den hos nätbokhandlarna.

Jag kommer att ge en personlig och mer utförlig presentation av boken i början av januari. På bilden står jag med den i famnen tillsammans med Jalou. Några minuter senare sitter vi vid flygeln och tillsammans med de andra sjunger vi:

We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year!

Foto: Nora Lindkvist