Om mig

Mitt namn är Lars H Gustafsson. Jag är barnläkare och författare och bor i Lund. Jag har haft förmånen att få arbeta med barn hela mitt yrkesverksamma liv. I Sverige från Lappland till Skåne. Men jag har också haft en del internationella uppdrag, främst för Rädda Barnen. Senast har jag arbetat som skolläkare på Rosengård i Malmö.

Nu är jag sedan flera år pensionerad som barnläkare och ägnar mig istället åt mitt andra yrke, mitt författarskap. Jag skriver främst böcker om barn, föräldraskap, etik och livsfrågor. Här på min hemsida finns en presentation av både tidigare utgivna och kommande böcker. Jag har också en del andra uppdrag. Jag är medlem av Barnombudsmannens expertråd, liksom av en expertgrupp knuten till UNICEF Sverige. Under tio år var jag också medlem av den jury som utser litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Jag har nu lämnat juryn sedan mina mandatperioder gått ut.

Under många år har jag också föreläst runtom i landet och även i våra nordiska grannländer. Från och med hösten 2017 kommer jag med ålderns rätt att i princip vänligen tacka nej till sådana uppdrag. Jag vill ha mer tid för barn, barnbarn, livskamrat och mitt skrivande, liksom för en del arbete inom Lunds domkyrkoförsamling där jag är gudstjänstvärd och medlem av församlingsrådet.

Du når mig via nedanstående e-postadress. Dock har jag numera inga möjligheter att ge individuella råd i frågor som rör barn utan måste där få hänvisa till BVC eller skolans elevhälsa. Jag ber om respekt och förståelse för detta.

lars.h.gustafsson@gmail.com