Det blå arkivetDen här boken, som kom ut i augusti 2014, är nog en av mina mest personliga. Den är utgiven på Libris förlag. Och så här skriver jag i förordet:

Vi är många som fått uppleva vad det innebär att mista nära anhöriga som varit alldeles för unga för att dö. Ändå är det när vi blir äldre, eller när vi själva blir sjuka, som frågorna kommer närmare och blir mer direkt personliga. Hur vill jag ha det när jag själv dör? Hur mycket ska jag bestämma och vad kan jag lämna till mina anhöriga? Och vad tror jag på? Finns det någon fortsättning på det här livet? Hur ser den ut i så fall?

Jag kom till en punkt när det kändes nödvändigt att ta itu med de här frågorna. Inte för att mitt liv var hotat. Men jag märkte att tankarna på döden låg just under ytan och färgade min tillvaro i onödigt hög grad. Bättre att ta ett samtal med döden nu, tänkte jag. Och göra upp en del saker om hur vi ska ha det tillsammans. Så att jag sedan kan få ägna mig åt annat. Det finns så mycket jag vill göra.

I boken får du följa mig på den resan. Du behöver inte tänka och tro som jag. Gärna tvärtom, om jag får önska mig något. Så får vi mer att prata om. Möjligen vill jag inspirera dig till att göra en liknande resa. Det är en spännande tur med många utsiktspunkter.