Sunday Night Fever

Söndag kväll slocknar min mobil, som den gör ibland. Innan jag somnar ser jag att den är död, så jag väcker den till liv igen. En av mina döttrar har försökt ringa mig utan att komma fram. Nu kommer ett oroat sms: ”Är allt ok? Så ovanligt att du inte svarar…” Jodå, svarar jag, allt är bra, det vara bara telefonen som lagt av några timmar.

Nytt sms: ”Gott! Är lite söndagsrastlös också. Sådär att man vill veta att alla mår bra…”Christian Radich i Ponta Delgada

Åh, vad jag känner igen mig! Alla dessa livets söndagskvällar med oron som kommer smygande. Snart måndag igen, orkar jag en vecka till? Vad fort helgen gick – hann jag med mina barn? Mår alla bra? De har också sin söndagskvällsfeber, inför skola och allt annat som väntar. Är jag tillräckligt närvarande?

Som när skeppet just ska lämna hamnen efter ett par dagars stopp då vi kunnat stiga i land och proviantera. Får vi segla lugnt nu eller väntar nya stormar?

Idag är det måndag och allt är som vanligt.

2 kommentarer

  1. OJ! Du sätter ord på något som jag inte ens kunnat formulera en tanke kring. Men känslan är där, på söndagar…Fantastiskt!

  2. Vilken bra beskrivning av söndagskvällskänslan!

Kommentarer inaktiverade.

© 2020 Lars H Gustafsson

Tema av Anders NorenUpp ↑